Confidenţialitate

Urmează-ţi visul: Ce îşi doreşte Florinel

Florinel, primul erou al campaniei “Urmează-ți visul”, îşi doreşte ca Moş Crăciun să-i aducă tibiere și botoșei.

Sunt echipamente sportive fără de care, Florinel, vice-campion național la kickboxing la 10 ani, nu poate urca în ring.

Și își mai dorește ceva: să îl cunoască pe idolul său, Leonard Doroftei. Un campion mondial care, la fel ca Florinel, a avut o copilărie grea.

Kickboxingul nu e un sport ieftin. Cu atât mai puțin pentru o familie cu trei copii, care până la plecarea tatălui la muncă în Germania, trăia cu 1200 de lei pe lună.

“Avem niște rate. Am luat pentru competiții, că nu avem. Am mai luat de prin sat, am mai pus. Din ce mi-a trimis soţul am început să plătesc din datorii. Mi-era ruşine de lume.

Am rămas şi cu lumina neplătită. Nu contează, pe aia pot să o plătesc altă dată. Dar dacă nu am bani de concurs, nu mi-l înscrie, spune Alice, mama lui Florinel.

Taxele de înscriere, transportul, un sandwich și o apă nu au cum să coste sub 100 de lei. În funcție de categoriile la care participă și de tipul concursului, costurile pot să crească foarte mult. Nu în ultimul rând, una dintre surorile lui Florinel, Bianca, practică și ea kickboxing-ul. Ieftine nu sunt nici echipamentele sportive, spune sensei Mădălin Tănase.

“E echipament de uzură. De la protecţie pentru cavitatea bucală, cască de protecţie, parte inghinală, fese, mănuşi, tibiere, botoşei, kimono-uri. Dacă le punem pe toate, cam costă”, mărturiseşte sensei Mădălin Tănase.

Un echipament decent nu are cum să coste sub 2.000 de lei. Cu mențiunea că mănușile, casca și tibierele trebuie schimbate la un moment dat. Invariabil, se deteriorează din cauza loviturilor. Și, mai spune mama lui Florinel, copilul ei e în creștere.

“Ne mai împrumutăm de la părinţi, dar ţi-e ruşine să te tot împrumuţi. Ne cunoaștem aşa, de la competiţii. Dar ţi-e ruşine să spui Daţi-mi şi mie botoşei. Te duci o dată, de două ori… Sunt foarte scumpe. Botoşeii sunt de la 100, 150 de lei în sus”, ne-a spus mama lui Florinel.

Cei mai mulți copii viseasă la jucării sau tablete. Nu și Florinel. El îşi doreşte doar tibiere şi botoşei. Şi mai are un vis. Să-l cunoască pe Leonard Doroftei.

Drumul spre podium nu e niciodată ușor. Mai ales dacă te naști într-o familie cu posibilități materiale limitate, într-o țară care nu face nimic pentru a-i ajuta pe viitorii campioni.

Dar împreună, îl putem ajuta pe Florinel să își îndeplinească visul. Și peste câțiva ani, când va participa la competiții internaționale, victoriile lui pot fi și victoriile noastre.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.