Confidenţialitate

Urmează 3 zile cu ploi torențiale în 30 de județe

Peste 3.300 de pompieri sunt pregătiţi să intervină cu peste 2.200 de mijloace tehnice în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase care vor intra în vigoare miercuri.

“În contextul emiterii, de către Administraţia Naţională de Meteorologie, a atenţionării Cod galben pentru perioada 13 iunie, ora 14,00 – 15 iunie, ora 08,00, ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi zonele de munte, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă”, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Un Cod galben de vreme rea intră în vigoare de la ora 14.00, miercuri, și rămâne valabil până vineri dimineață la ora 8.00.

Dinu Mărășoiu, Administrația Națională de Meteorologie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Furtună în Harghita azi dimineață: zeci de arbori şi stâlpi au fost răpuși de vânt și au căzut pe drumurile judeţene şi naţionale. Pompierii militari au intervenit la Gheorgheni şi în împrejurimi.
Au fost afectate Drumul Național 13 B între Gheorgheni şi Joseni, DN 12 C spre Lacul Roşu şi Drumul Județean 138 – unde traficul s-a desfăşurat cu restricții.

Rupere de nori azi dimineață și la Arad: câteva străzi au fost inundate și mai mulți copaci – răpuși de vânt. Transmite Ciprian Boițiu:
13iun-10 CORESP AR – Ciprian Boițiu – Inundații
Ploaia toențială a inundant mai multe străzi din orașul Arad. S-a circulat cu dificultate iar mai mulți copaci au căzut pe drumurile din oraș. O mașină a fost avariată. Sistemul de canalizare nu a făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii. Astfel, trei zone intens circulate din oraşul Arad au fost afectate. De altfel, în județul Arad s-au produs azi dimineață mai multe furtuni puternice și a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Ploaia a făcut prăpăd astăzi în Oradea, unde o furtună a doborât mai mulți copaci pe străzile din oraș și a fost nevoie de intervenția echipajor de la Ispectoratul pentru Situații de Urgență pentru eliberarea mai multor artere de trafic – transmite corespondentul Europa FM, Cătălin Suciu.

Potrivit ISU Crișana, rafalele de vânt au pus la pământ mai mulți copaci pe străzile Vasile Conta, Horea, Dunării, Spartacus și Uzinelor. Zeci de șoferi au semnalat, de asemenea, că mai multe străzi sunt inundate și se circulă extrem de greu. 25 de pompieri din cadrul deteșamentelor 1 și 2 Oradea au intervenit de urgență cu mai multe autospeciale pentru a îndepărta arborii căzuți pe carosabil și pe două autoturisme.

Ploaie torențială peste două Localități din Valea Almăjului

S-a rupt cerul în această dimineață peste două sate din Valea Almăjului – potrivit corespondentului Europa FM, Vali Popovici.

O ploaie cu gheață de jumătate de oră a făcut ca mai multe străzi și case sa fie inundate la Lăpușnicul Mare in judetul Caras Severin. Furtuna s-a abătut și peste satul Moceriș.

Un fulger a lovit panoul electric al unei locuințe și a provocat un scurt circuit. La fața locului s-a deplasat o echipa de la Serviciul de situații de urgență din cadrul primăriei Lăpuşnicu Mare.

Din fericirea, nimeni nu a fost rănit. Meteorologii au emis pentru zilele acestea un cod galben de vreme rea. Până la sfârșitul săptămânii, cel puțin, vor continua ploile, în vestul țării.