Confidenţialitate

Undă verde în comisii pentru ”Legea 5G”, care exclude Huawei de la viitoarele licitații | AUDIO

Comisiile  juridice, de apărare și de tehnologia informației reunite ale Parlamentului au dat un raport de admitere la proiectul guvernului privind legea 5G.

Actul normativ prevede că pentru a putea participa la construirea rețelelor de telecomunicații 5G în România, companiile trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care aceea de a nu se afla sub controlul unui guvern străin.

Proiectul exclude compania chineză Huawei de la viitoarea licitație pentru rețele 5G, în urma unei înțelegeri dintre România și SUA.

”Infrastructura 5G are o aplicabilitate mult mai mare și discutăm de o îmbunătățire a vieții tuturor cetățenilor, discutăm de posibilitatea de a face telemedicina, de a avea o infrastructură pe zona de internet și să ajungem inclusiv în zonele în care acum nu este semnal și ați văzut ce s-a întâmplat în ultimul an, în pandemie, apropos de educație. Toți operatorii vor avea acces la această infrastructură pe baza unei licențe”, a spus deputata USR PLUS Monica Berescu, membră a Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul de Lege 5G  mai prevede că autorizarea unei firme care să gestioneze rețele 5 g va fi acordată prin decizie a Prim-Ministrului, după avizul conform al Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT).