Confidenţialitate

Un șofer din Tecuci a fost împușcat de polițiștii rutieri, după ce a refuzat să oprească la semnal și la somație

Șoferul din Tecuci fugea de Poliție deoarece era drogat și conducea fără permis, fiind cercetat într-un alt dosar penal pentru consum de substanțe interzise la volan. Tânărul a fost împușcat de polițiștii rutieri, după ce a refuzat să oprească la somațiile oamenilor legii.

Bărbatul împușcat de polițiștii rutieri are 26 de ani și este din Tecuci. A fost rănit la ambele picioare, dar nu este în pericol de moarte și a fost transportat la Spitalul de Urgență din Galați cu elicopterul SMURD.

Agenții de circulație i-au făcut semn să oprească pe un drum județean de lângă Tecuci, știind că nu are permis de conducere, care este suspendat pentru soluționarea unui dosar penal.

Șoferul a refuzat însă să se conformeze și a accelerat, încercând să scape de polițiști. A fost urmărit în trafic kilometri întregi, până la Valea Mărului, unde a abandonat mașina și a fugit pe câmp, cu polițiștii pe urme.

Nu s-a oprit nici la somațiile repetate și nici măcar când agenții de poliție au tras cu pistolul în aer.

După ce a fost imobilizat și testat, s-a constatat că șoferul fugar se afla sub influența cannbisului. S-a ales cu un nou dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Marți noapte, polițiștii rutieri au fugărit un alt șofer drogat, care nu a oprit la semnal.

Tânărul, care gonea cu peste 120 kilometri pe oră și cu poliția pe urme, s-a izbit cu mașina de gardul unei case. În urma impactului, violent atât el, cât și cei trei pasageri din autoturism, au fost grav răniți.

Citește și: Parchetul European, condus de Kövesi, sesizat în cazul sutelor de mașini BMW cumpărate de Poliția Română