Confidenţialitate

Cum explică Poliția achiziția a sute de mașini BMW. Sindicaliștii acuzau că ar fi fost o licitație cu dedicație | AUDIO

Conducerea Poliției Române explică modalitatea de cumpărare a sute de automobile BMW, după ce un sindicat al polițiștilor, Europol, a acuzat că ar fi fost o licitație cu dedicație. „Infractorii se modernizează de la an la an, și e nevoie ca și Poliția Română să fie într-o continuă dinamică, în ceea ce privește dotarea cu mijloace de protecție și de mobilitate”. Explicațiile vin după ce președintele Klaus Iohannis a cerut, recent, clarificarea situației.

Șeful Poliției Române a declarat că poliția a întocmit caietul de sarcini al licitației pe baza solicitărilor Poliției Rutiere și cu sprijinul departamentului de Logistică.

Sindicatul Europol a acuzat că erau restrictive condițiile de înscriere la licitație și permiteau unei singure firme să participe.

Chestorul Benone Matei spune că, deși la licitație s-a prezentat un singur ofertant, Automobile Bavaria, specificațiile tehnice erau valabile pentru cel puțin alte 3 modele.

În plus, noile mașini ar trebui să fie performante în urmărirea șoferilor care nu opresc la semnale, spune șeful Poliției, și că toate achiziţiile au ca scop reducerea riscului de accidente rutiere.

Reamintim că Poliția a încheiat un acord cadru cu Automobile Bavaria pentru sute de autoturisme BMW, la un preț de 32.000 euro bucata.

Sindicatul Europol, unul dintre cele mai mari din poliție, a criticat criteriile de achiziție, spunând că au favorizat firma lui Automobile Bavaria, al cărui șef este apropiat de președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a negat orice legătură cu achiziția Poliției Române și a cerut rapid clarificări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Licitație cu „dedicație”. Livrarea a 600 de BMW-uri către Poliție, câștigată de singura firmă ce avea modelul cu o anumită specificație, acuză Sindicatul Europol

Foto: Shutterstock