Confidenţialitate

Un român, martor al avalanșei din Deux Alpes

Un grup de 15 schiori din care făcea parte cel puţin un turist român este banuit că ar fi provocat avalanşa din sud-estul Franţei, in care au murit 3 liceeni. Presa franceză citează declarațiile procurorilor potrivit cărora românul aflat pe pârtie este principalul martor în cazul incidentului.

Procurorul din Grenoble a declarat că o persoană de naţionalitate română s-a prezentat la Jandarmerie și a spus că schia cu un grup de 15 persoane pe aceeaşi pârtie cînd a auzit un zgomot, ca o explozie. Acela a fost momentul declanşării avalanşei.

Martorul a mai afirmat că stratul de zăpadă s-ar fi fisurat și s-a prăvălit peste celălalt grup, aflat mai jos pe pârtie. Declarația sa este întărită de un alt martor, citat de postul BFMTV.

Doi elevi francezi şi un instructor de schi ucrainean au murit după avalanşa produsă miercuri după-amiază, în apropierea staţiunii Deux Alpes.

Unul dintre profesorii care însoţeau grupul de 19 elevi a fost arestat preventiv sub acuzaţia de omor prin imprudenţă.

Pârtia era închisă publicului, pentru că avea insuficientă zăpada. Deasupra însă exista un strat consistent. Cele două grupuri se aflau practic ilegal pe pârtie.