Confidenţialitate

Un protestatar s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătății în timpul protestului AUR față de strategia de vaccinare | VIDEO

Protest la Ministerul Sănătății față de Strategia Națională de Vaccinare, aflată în dezbatere public. Sute de oameni, simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), susțin că Ministerul ar putea face vaccinarea obligatorie, lucru negat de autorități. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vaccinare egal intoxicare”, „Copiii noştri nu sunt cobaii voştri” – scrie pe mai multe pancarte purtate de protestatari. Aceștia s-au adunat în fața Ministerului încă de dimineață. Dar la un moment dat au început să se îmbrâncească cu jandarmii pentru a forța intrarea în Minister.

Un bărbat – cunoscut de la mai multe proteste – s-a urcat pe clădirea Ministerului. Protestul este organizat de partidul AUR, al cărui președinte, George Simion, a declarat presei că se teme că statul român ar putea introduce obligativitatea vaccinării.

UPDATE 17:18. Jandarmeria Română: Mai multe persoane care participă la protestul AUR de la Ministerul Sănătății vor fi amendate

Jandarmeria anunță că mai multe persoane care participă la protestul AUR de la Ministerul Sănătății vor fi amendate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, aceaste ar fi încălcat legile în vigoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Organizatorul alături de câțiva reprezentanți ai acestuia a îndemnat participanții la adunarea publică să blocheze accesul în instituția publică încercând ulterior să pătrundă în interiorul acesteia. Jandarmii au oprit aceste demersuri și i-au determinat pe participanți să păstreze caracterul pașnic al manifestației de protest. Totodată, pe timpul adunării publice, un bărbat s-a urcat pe fațada clădirii și în acest moment, prin echipele noastre de dialog, încercăm să determinăm persoana să coboare în siguranță. precizăm faptul că au fost identificate mai multe persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare, împotriva acestora urmând a fi luate măsurile legale de sancționate”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Reamintim, sute de persoane, simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor, protestează de mai multe ore la Ministerul Sănătății.

Ei susțin că Ministerul ar putea face vaccinarea obligatorie, lucru negat de autorități.

UPDATE 16:18. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, despre protestul de la Ministerul Sănătății

„Organizatorul, alături de câțiva reprezentanți ai acestuia, a îndemnat participanții la adunarea publică să blocheze accesul în instituția publică, încercând ulterior să pătrundă în interiorul acesteia.

Jandarmii, prin dispozitivele preventiv de ordine publică, au oprit aceste demersuri și i-au determinat pe participanți să păstreze caracterul pașnic al manifestației de protest.

Totodată, pe timpul adunării publice, un bărbat s-a urcat pe fațada clădirii și, în acest moment, prin echipele noastre de dialog, încearcăm să determinăm persoana să coboare în siguranță.

Precizăm faptul că au fost identificate mai multe persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare, împotriva acestora urmând a fi aplicate măsuri legale de sancționare”, transmite Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Știre inițială

Un protestatar s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătății. Gestul lui are loc în cadrul unui manifestații AUR față de strategia de vaccinare. Alexandru Rafila – ministrul Sănătății – a declarat joi că nu se promovează în niciun fel obligativitatea vaccinării și „se face un cal de bătaie dintr-o falsă problemă”.

Alexandru Rafila spune că protestarii au fost manipulați politic și dă asigurări că strategia de vaccinare la care Ministerul pe care-l conduce lucrează are scopul de a combate eventuale epidemii și de a oferi cât mai multor persoane acces la seruri.

Sursa foto: Facebook / Alianța pentru Unirea Românilor – AUR

Citește și: Andrei Baciu a fost numit șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate | AUDIO