Un pădurar din Arad a fost împuşcat în timp ce patrula printr-o pădure

Un pădurar din judeţul Arad a fost împuşcat, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce patrula printr-o pădure şi a observat un grup de persoane care ar fi participat la o vânătoare ilegală, victima fiind transportată la un spital din Timişoara. Braconierii l-ar fi împuşcat pe pădurar pentru a fugi, doi suspecţi fiind reţinuţi.

Incidentul a avut loc pe raza comunei arădene Brazii, într-o pădure care aparţine de Ocolul Silvic Gurahonţ, unde pădurarul este angajat.

Victima a fost transportată iniţial la Spitalul Judeţean Arad, de unde a fost transferată la Secţia Chirurgie a Spitalului Municipal Timişoara. Medicii afirmă că bărbatul a ajuns la spital cu alice în zona toracică şi cu leziuni pulmonare, fiind preluat de chirurgi.

El a fost operat, fiind în stare stabilă şi internat în Secţia de Terapie Intensivă, potrivit medicilor.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Doi suspecţi – Călin Ştefan Surda şi Valentin Tamaş – au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi sunt audiaţi, iar poliţiştii urmează să îi identifice pe toţi membrii grupului de braconieri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS