Un nou motiv de rivalitate între Galați și Brăila: declarația pentru ieșirea din oraș

Stare de alertă cu reguli diferite la Brăila și Galați. Autorităţile din cele două localități, aflate la 22 de km distanță, interpretează diferit o prevedere privind circulaţia persoanelor, așa încât brăilenii au voie să circule fără declaraţie pe propria răspundere pe o rază de 30 de kilometri în jurul oraşului.

La Galaţi, în schimb, se poate ieși numai cu declarație.

Galaţiul nu are zonă metropolitană stabilită legal din punct de vedere administrativ și, de aceea, locuitorii orașului au nevoie de declarație pe propria răspundere, i-au explicat, pe Facebook, reprezentanţii Prefecturii, unei gălăţence care dorea să meargă într-o localitate aflată la 6 kilometri distanţă de oraş.

Nici în Brăila nu este definită zona metropolitană.

Totuşi, potrivit prefectului Cătălin Boboc, brăilenii au voie să circule pe o rază de 30 de kilometri fără să declaraţia pe propria răspundere.

Articolul care este interpretat diferit de gălăţeni şi de brăileni, a fost redactat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi apare într-o informare a Grupului pentru Comunicare Strategică.

Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localităţile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri faţă de principalul oraş, conform legii de aprobare a Planului de amenajare a teritoriului naţional.

Prin decizia comunităţilor locale, în România există 22 de astfel de entităţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS