Un nou dosar Rompetrol. Sechestru de 3 miliarde de lei pe bunurile companiei

Un nou dosar Rompetrol:  procurorii DIICOT au pus un sechestru de 3 miliarde de lei pe anumite bunuri ale rafinăriei Petromidia.

Sunt vizate, de asemenea, și conturile unor persoane fizice, dosarul fiind disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006.

În acel caz a fost judecat și Dinu Patriciu.

În primul dosar „Rompetrol”, au fost trimise în judecată 13 persoane, printre acestea fiind omul de afaceri Dinu Patriciu, fostul ministru Sorin Pantiş şi Sorin Roşca Stănescu.

Primul a decedat, așa că instanța a constatat în cazul său încetarea procesului penal, iar ultimii doi au primit pedepse definitive cu executare.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că, în acest nou dosar, vor fi audiați mâine,  la DIICOT,  reprezentanții KazMunaiGaz International, OilField Business Solutions și SC Rompetrol Rafinare.

Aceste societăți vor răspunde din punct de vedere civil, alături de inculpați, pentru recuperarea prejudiciului.

În acest caz, procurorii DIICOT au pus sechestru în valoare de 3 miliarde de lei pe bunuri imobile ale companiei Rompetrol,  nu şi pe conturi – astfel că activitatea rafinăriei Petromidia nu va fi afectată.

În anchetă ar fi vizați şi foşti funcţionari care l-ar fi ajutat pe Dinu Patriciu să preia fraudulos Petromidia.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, declara, în martie, că dosarul Rompetrol are 3.100 de volume. El anunța atunci că anchetatorii lucrează la o extindere a acuzaţiilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS