Un judecător s-a retras din dosarul lui Victor Ponta invocând o stare de incompatibilitate. Acuzația de conflict de interese la adresa premierului, cercetată separat

Unul dintre judecătorii de la Înalta Curte – căruia i-a fost repartizat dosarul lui Victor Ponta – s-a retras din judecarea acestui proces.

E vorba de Cristina Rotaru – care a făcut o cerere de abținere pe motiv de incompatibilitate.

Între timp, procurorii DNA vor cerceta separat infracțiunile de conflict de interese la adresa actualului premier, spun surse judiciare citate de Agerpres.

Aceste verificări vizează și alte persoane față de care, deocamdată, cercetările nu s-au finalizat.

 

Solicitarea de abținere pe motiv de incompatibilitate – depusă de judecătoarea de la Instanța Supremă a fost aprobată, iar dosarul va fi repartizat acum aleatoriu unui alt magistrat.

În ianuarie 2014, Cristina Rotaru a făcut parte din completul de judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat pe fostul premier Adrian Năstase la închisoare.

Între timp, surse judiciare citate de agenția națională de presă susțin că procurorii au disjuns cauza privind conflictul de interese in cazul lui Victor Ponta.

Presupusele infracțiuni– față de care actualul premier nu a fost pus deocamdată sub acuzare – ar viza și alte persoane fata de care nu s-au finalizat cercetarile.

Parlamentarii au respins, în vară, solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale fata de Victor Ponta pentru 3 infractiuni de conflict de interese.

Procurorii susțineau atunci că Victor Ponta, în calitate de premier, l-a desemnat pe Dan Șova pentru funcția de ministru, în condițiile în care ar fi beneficiat, în trecut, de foloase din partea acestuia: aproximativ 250 de mii de lei și un autoturism.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS