Confidenţialitate

Un joc online care îi învață pe copii cum să reacționeze în caz de incendiu sau cutremur, lansat la Cluj

Un joc online educativ, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, a fost lansat, joi la Cluj, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Universitatea Babeș-Bolyai și de Biroul Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre din Germania.

Jocul intitulat ”Fiţi eroi ca ei, Rex şi AndreiRex & Andrei versus dr. Formidabilis” îi învaţă pe copii cum să reacţioneze în cazul unor situaţii de urgenţă, precum incendii, accidente casnice, inundaţii, furtuni sau cutremure.

Preşedintele Biroului Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre, Cristoph Unger, a declarat că scopul jocului este de a îmbunătăţi competenţele de auto-protecţie în situaţiile zilnice de risc.

Jocul are cinci nivele și personajele principale sunt Andrei și câinele său, Rex. Cei doi joacă roluri de ambulanţier sau pompier, iar Andrei trebuie să rezolve diverse încercări legate de situaţii de urgenţă, precum incendii, inundaţii, cutremure, accidente casnice şi acordarea primului ajutor.

“În majoritatea ţărilor europene cunoştinţele în ceea ce priveşte măsurile luate în privinţa auto-ajutorării şi auto-protecţiei sunt foarte scăzute”, a spus Cristoph Unger.

La lansarea jocului a fost prezent și Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul de Interne a atras atenţia asupra faptului că populaţia nepregătită pentru situaţii de urgenţă este vulnerabilă, iar statul singur nu poate face față dezastrelor, dacă nici populația nu este pregătită.

 

 

Jocul a costat 500.000 de euro și poate fi accesat online pe site-ul IGSU.

Sursă foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.