Confidenţialitate

Un dig contra inundațiilor de pe malul râului Tisa, la Sighetu Marmației, distrus de lucrările ilegale de terasament | AUDIO

Lucrări ilegale de terasamente au distrus un dig de pe malul stâng al râului Tisa din Sighetu Marmației, de pe granița româno-ucraineană. Din aceasta cauza, in eventualitatea unor inundații pot exista probleme majore. Politistii au deschis dosar penal.

Reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa au constatat că au fost executate lucrări de terasamente neautorizate pe o lungime de 70 de metri liniari. Mai exact autori necunoscuți au sustras o barieră de acces, confecționată din fier și au distrus un corp de dig de apărare împotriva inundațiilor, ambele situate pe strada Crișan din Sighetu Marmației.

A fost anunțată Poliția și s-au dispus verificari la fața locului fiind audiate mai multe persoane.

Situația a fost prezentată si Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a fi începute  in cel mai scurt timp, lucrări de refacere a continuităţii liniei de apărare a oraşului.

Pagubele ar urma să fie recuperate după finalizarea procedurilor juridice. Digul de apărare al orașului Sighetu Marmației are o lungime de aproape 5 km și a fost construit în anul 1964.

În cazul unor inundaţii, astfel de activităţi ilegale pot duce la pagube semnificative ale obiectivelor socio-economice, atat pe râul Tisa, cat si pe sectoarele apărate de diguri. Politistii fac cercetări pentru încălcarea Legii Apelor și comiterea infracțiunii de furt.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mica Șvab