Confidenţialitate

Un coș cu alimente de sărbători va fi cu 20-25% mai scump față de anul trecut, transmite Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară

Cozonacul va fi mai scump în această iarnă în comparație cu sărbătorile de anul trecut. Fie că îl faceți acasă sau îl cumpărați din brutării, veți plăti mai mult pentru tradiționalul produs nelipsit în perioada sărbătorilor.

Creșterile de preț ajung și la 20 procente, spune, la Europa FM preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu:

„Ce să ne aștepte, creșteri de prețuri. Dacă ne raportăm la creșterea de prețuri de la energia electrică, gaze și combustibil, dacă adăugăm creșterile de prețuri care s-au menținut după seceta de anul trecut la cereale și în mod direct la furaje, vom avea creșteri de prețuri. Dacă nu am găsit încă pe raft făină mai exumpă, este din lotul vechi, mai mult ca sigur că prețurile, cel puțin la produsele de morărit și panificație vor crește în continuare și există aproape zilnic calcule la prețuri, astfel încât să poată rezista pe piață.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și celelalte produse se vor scumpi în următoarea perioadă. De exemplu, pentru același coș de cumpărături făcut în jurul Crăciunului din 2020 vom plăti în acest an cu peste 10 procente mai mult. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu:

„O creștere de prețuri la carnea de porc și preparate probabil că va fi după 1 ianuarie, dar asta nu înseamnă că nu vom cumpăra în perioada sărbătorilor de iarnă alimente mai scumpe. Prețul uleiului a crescut cu 20%, prețul lactatelor este și astăzi undeva la 4-5% mai mult decât până acum și va crește după 1 ianuarie, deci vom avea fără discuție creșteri de prețuri. Un coș cu alimente de Crăciun sau de Anul Nou va fi cu 20-25% mai scump decât aceeași perioadă a anului trecut.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Citește și: Classical Christmas Market: Târg de Crăciun cu decoruri de poveste pe Esplanada Operei Naționale