Confidenţialitate

Classical Christmas Market: Târg de Crăciun cu decoruri de poveste pe Esplanada Operei Naționale

În perioada sărbătorilor de iarnă, Europa FM este partenerul unora dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa. În această seară se deschide povestea magică din Cluj-Napoca, în Piața Unirii, și vom sta de vorbă cu managerul Târgului din inima Ardealului, Mihai Oprean, Europa Fm fiind un partener tradițional al acestui eveniment. Iar săptămâna viitoare, din 3 decembrie, vom fi pe Esplanada Operei Naționale din centrul Bucureștiului. Acolo, într-un decor de poveste, se pregătește primul Târg de Crăciun din România care va pune în valoare, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă: „Classical Christmas Market”. Manuela Nicolescu:

Este pentru prima dată în istoria centenară, când Opera Națională București găzduieste un Târg de Crăciun. Alături de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și de Programul Național Cantus Mundi.

 Deschis publicului până în ultima zi a anului, în aer liber, pe Esplanada Operei Naționale din centrul Bucureștiului, Classical Christmas Market va fi amenjat pe o suprafață de 12.000 mp. Va conține decoruri și activări de poveste, desfășurate în jurul patinoarului, atracția principală a târgului. Publicul se va putea bucura, de asemenea, de scena specială a colindătorilor, pregătită pentru spectacolele și concertele copiilor din Programul Național Cantus Mundi și nu numai, de Ateliere Spiridușilor și workshopuri pentru cei mici, de zboruri uimitoare cu sania deasupra patinoarului, plimbări cu trenulețul partenerilor de la Opera Comică pentru Copii, dar și cu trăsura cu cai. Nu vor lipsi tradiționalele căsuțe cu bunătăți de sărbători, precum și alte surprize, toate colorate sonor cu multă muzică bună.

Oferta diversă, atractivă și în același timp instructivă va fi prezentată într-o scenografie impresionantă. Doar e concepția unor instituții culturale reper ale României, care activează pentru promovarea muzicii clasice și a educației prin muzică.

Pe parcursul Târgului, în sala mare a Operei vor avea loc spectacolul de Crăciun al Corului „Madrigal – Marin Constantin”, intitulat „Pe drumul Crăciunului”, precum și mai multe reprezentații eveniment organizate de Opera Națională București, despre care vom mai vorbi aici, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.