Un bărbat din Olt a murit după o operație de micșorare a stomacului

Un bărbat din județul Olt a murit la scurt timp după ce a fost supus unei operații de micșorare a stomacului. Este al doilea caz, după ce săptămâna trecută a mai murit un alt pacient care a fost supus unei intervenții similare.

Intervențiile au avut loc la Spitalul Județean din Craiova.

 

El face parte dintre cei nouă pacienți cu obezitate care au trecut printr-o operație chirurgicală de micșorare a stomacului, efectuată de o echipă de medici româno-franceză.

Pacientul a decedat la domiciliu, iar cauza morții va fi stabilită în urma necropsiei. Până atunci, la Poliția din Olt cazul a fost înregistrat ca moarte suspectă.

Săptămâna trecută, un alt pacient dintre cei nouă a murit, familia acestuia depunând la poliție plângere penală pentru ucidere din culpă împotriva medicilor care l-au operat.

Reprezentanții Spitalul Județean de Urgență spuneau atunci ca cel mai probabil pacientul nu a respectat indicațiile medicilor privind regimul alimentar și reducerea efortului fizic.

Medicii francezi au venit la Craiova pentru a-i sprijini pe doctorii de aici să învețe cum se fac astfel de intervenții în chirurgia obezității. Echipa franceză a mai efectuat patru astfel de operații în 2015 la Spitalul Județean.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS