Confidenţialitate

Ucraina: Orașul Zaporojie, atacat din nou de forțele ruse. Ucrainenii au recucerit mai multe sate în regiunea Herson

Pe frontul de război din Ucraina, un nou atac al forțelor ruse asupra oraşului Zaporojie a avut loc miercuri noapte. Între timp, contra-ofensiva trupelor ucrainene continuă, inclusiv în regiunile anexate ilegal de Federația Rusă.

Bombardamentele forţelor ruse au dus la moartea a cel puţin două persoane în oraşul Zaporojie din Ucraina şi au avariat sau distrus mai multe clădiri rezidenţiale şi au cauzat incendii masive, a declarat în această dimineaţă guvernatorul regional, citat de Reuters.

O femeie a murit în bombardament, iar o alta în drum spre spital, forţele ruse lansând şapte atacuri, a scris oficialul pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„Cel puţin cinci persoane se află sub dărâmături”, a adăugat acesta.

„Multe alte persoane au fost salvate. Printre ele, o fetiţă de trei ani, care acum este sub îngrijire. Operaţiunea de salvare continuă”, a adăugat oficialul ucrainean.

Zaporojie este una dintre cele patru regiuni anexate de Rusia. Anexarea a fost condamnată de aliaţii Ucrainei, iar Kievul spune că nu va accepta niciodată capturarea ilegală a unor teritorii ale sale prin forţă.

Pe de altă parte, contraofensiva ucraineană continuă, a dat asigurări preşedintele Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev susține că trei noi sate, ocupate de armata rusă, au fost recucerite de forţele ucrainene în regiunea Herson din sudul ţării.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat statului rus să preia controlul asupra centralei nucleare din Zaporojie, cea mai mare din Europa şi administrată în continuare de ingineri ucraineni, deşi a fost capturată de forţele ruse din primele momente ale războiului.

Centrala este chiar pe linia frontului, iar ambele părţi s-au acuzat reciproc de bombardamente şi au atras atenţia asupra riscului unui dezastru nuclear.

Citește și: Anchetă Associated Press: În valoare de peste jumătate de miliard de dolari, grâne din Ucraina au fost furate de ruși | AUDIO

Foto: Twitter