Confidenţialitate

Ucraina a dat un acord parțial României de a face verificări doar pe brațul Chilia, anunță Sorin Grindeanu

Partea ucrainenă a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor doar pe partea ucraineană a brațului  Chilia începând de vineri, 17 martie. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei. În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Drept urmare, partea ucraineană nu oferă deocamdaytă acces României de a face propriile măsurători pe canalul Bîstroe.

Sorin Grindeanu mai spune că România cere cu insistență ca Ucraina să permită aceste măsurători:

„Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22) dar și pe canalul Bâstroe. În condițiile în care inclusiv reprezentanții Comisiei Europene au susținut solicitările României, consider că este în interesul ambelor țări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bâstroe.”

Foto: Wikipedia

Citește și: Ionel Scrioșteanu: Ucraina va opri lucrările de dragaj de pe Canalul Bâstroe până la clarificarea situației | AUDIO