Confidenţialitate

Ionel Scrioșteanu: Ucraina va opri lucrările de dragaj de pe Canalul Bâstroe până la clarificarea situației | AUDIO

Ucraina va opri lucrările de dragaj de pe Canalul Bâstroe până la clarificarea situației – spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu la Digi 24. Acesta spune că măsurătorile pe brațul Chilia și canal vor începe din 15 martie. Acestea urmează să stabilească ce lucrări au fost făcute de partea ucraineană în zonă.

„Ucraina și-a asumat că va înceta orice formă de dragaj fie operațional, de întreținere sau altă formă. Am stabilit împreună cu delegația Comisiei Europene că activitatea principală de la acest moment se va canaliza către consolidarea Canalului Sulina, investițiile în Canalul Sulina în așa fel încât să creștem capacitatea de tranzit pentru preluarea tuturor navelor care sunt pe clusterul Dunării maritime”, a spus secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu la Digi 24.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintesc, România a cerut explicații Ucrainei după ce ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu – a anunțat că se fac lucrări de dragaj pe canalul Bâstroe care pot avea impact asupra mediului și Deltei Dunării.

Kievul susține că nu a încălcat niciun accord prin adâncirea canalului de la Dunăre pentru a-și majora exporturile de alimente. O delegație a Comisiei Europene analizează situația

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Prima reacție a lui Iohannis despre Canalul Bâstroe: „La noi, o serie de politicieni s-au inflamat fără să verifice ce se întâmplă acolo” | VIDEO