Confidenţialitate

Uber Eats iese de pe piaţa românească luna viitoare

Uber Eats și-a anunţat luni utilizatorii că începând din 3 iunie își sistează operaţiunile pe piaţa din România.

”Am luat decizia dificilă de a sista serviciile Uber Eats în România începând cu luna iunie. Această hotărâre vine în continuarea strategiei noastre de a ne concentra energia și resursele în piețele de top în care Uber Eats este prezent la nivel global”, transamit reprezentanții Uber Eats.

Uber
a anunţat că, pe lângă România, va sista operaţiunile Uber Eats în Cehia, Egipt, Honduras, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina până pe 4 iunie.

Compania americană a lansat platforma Uber Eats în România în vara anului 2018 cu 100 de restaurante partenere în Bucureşti, iar la finele lui 2019 colabora cu peste 700 de restaurante – de la localuri mici, afaceri de familie şi până la lanţuri de restaurante importante.

În paralel cu anunţul de retragere de pe anumite pieţe, Uber a decis să transfere operaţiunile din Emiratele Arabe către o subsidiară locală, care operează platforma Careem.

”Aceste decizii fac parte din strategia Uber de a se plasa pe locul 1 sau 2 pe toate pieţele pe care activează Uber Eats, punând accent pe investiţiile în anumite ţări şi renunţarea la altele. Pieţele vizate de actuală măsură au o contribuţie de 1% în volumul brut total al comenzilor şi 4% pierderile la nivel EBIDTA din primul trimestru. Urmare a strategiei noastre, vom reinvesti economiile realizate în pieţele prioritate unde ne aşteptăm la randamente mai bune”, arată un comunicat Uber Eats.