Tururi gastronomice in Republica Moldova

Unele agenții de turism au lansat programe speciale, în cadrul cărora vizitatorii sunt invitați să descopere Moldova și prin intermediul papilelor gustative.

Moldova este o țară primitoare, în care turiștii sunt întâmpinați de gazde cu multă căldură, dar și cu masa pusă. Țara dintre Prut și Nistru le oferă vizitatorilor experiențe unice și, fără riscul de a greși, putem spune că bucătăria tradițională poate fi un brand turistic. Tocmai de aceea, unele agenții de turism au pus la punct tururi gastronomice, stropite din belșug cu vinuri moldovenești.

Ce se întâmplă în timpul unui tur gastronomic?

Potrivit programului realizat de o agenție de turism, vizitatorii descoperă Moldova și prin intermediul papilelor gustative. De pildă, la un han din satul Lalova, turiștii sunt invitați să culeagă singuri câteva legume din grădina hanului – care sunt folosite apoi ca ingrediente în bucatele servite la prânz. Sunt răsplătiți cu zamă de găină, mămăligă și tocăniță.

Itinerariul include și Codrii Călărașilor, unde se află vechea mănăstirea Hârjauca. Turiștii vor participa la coacerea pâinii în cuptorul cu lemne. Sunt invitați să vadă și singura biserică din Moldova cu fresce medievale, din Căușeni.

Apoi, în satul Talmaza, pe Valea Nistrului, vor putea admira una dintre puținele mori de vânt din țară, iar la prânz vor fi serviți cu friptură de iepure și frigărui cu dovlecei.

Și până la urmă ce poate fi mai interesant decît să îmbini vizitarea atracţiilor turistice cu experiența culinară?