Turişti blocaţi în telecabina de la Cetatea Devei, din cauza unei pene de curent

Mai mulţi turişti, printre care şi o femeie însărcinată, au rămas blocaţi, marţi, aproximativ zece minute, în cabina de la Cetatea Devei, din cauza unei pene de curent, fiind nevoie de intervenţia unor echipaje medicale şi de jandarmi.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, în momentul în care telecabina de la Cetatea Devei s-a blocat, în interiorul acesteia se aflau 14 persoane, între care şi o femeie însărcinată.

”La faţa locului s-au deplasat un echipaj de jandarmi, un echipaj SMURD şi un echipaj al Ambulanţei. După zece minute de la primirea apelului, telecabina a fost repusă în funcţiune, iar turiştii au ajuns pe cetate. La aceştia, au urcat doi jandarmi şi doi membri ai echipajului SMURD pentru a evalua situaţia”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, având în vedere că o parte dintre turiştii care au fost în telecabină erau speriaţi şi nu mai doreau să coboare cu acest mijloc de transport, iar deplasarea pe jos până la baza Dealului Cetăţii era dificilă, în special pentru femeia însărcinată, membrii echipei de intervenţie au luat decizia de a-i transporta cu autovehiculul Jandarmeriei până în parcarea din Piaţa Cetăţii.

Sursa citată a mai precizat că incidentul s-a petrecut din cauza unei pene de curent.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS