Confidenţialitate

Turcan: Am stabilit echipa de negociere PNL și începem discuțiile pentru anticipate

Vicepremierul Raluca Turcan anunță că PNL a stabilit echipa de negociere pentru a putea să înceapă discuțiile cu partidele din Parlament, în vederea declanșării alegerilor anticipate.

Potrivit unor surse liberale, în echipa de negociere sunt Ludovic Orban, Raluca Turcan și Robert Sighiartău.

„Am stabilit echipa de negociere la nivelul partidului și începem discuțiile cu forțele din Parlament care înțeleg punctul critic în care ne aflăm. Trebuie să eliberăm Parlamentul de PSD cât mai repede cu putință, pentru că fiecare zi care trece este în defavoarea oamenilor”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Raluca Turcan a subliniat că e nevoie de schimbarea „majorității toxice” din Parlament, pentru elaborarea reformelor de care societatea are nevoie.

„Vrem să facem reformele profunde de care țara are urgent nevoie, să punem în practică punct cu punct agenda pentru care oamenii au votat la europarlamentare, la prezidențiale sau la referendumul pe Justiție. Nu putem, însă, mișca lucrurile câtă vreme întreg Parlamentul este ținut captiv de o majoritate toxică, lipsită de legitimitate”, a motivat liderul liberal.

Raluca Turcan consideră că „menținerea unui PSD dominant în Parlament încă un an riscă să blocheze toate lucrurile bune și așteptate pentru care există voință politică”, anume desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, eliminarea pensiilor speciale și alegerea primarilor în două tururi.

Ludovic Orban a anunțat astăzi, după discuțiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că a convenit cu șeful statului începerea procedurilor pentru declanșarea alegerilor anticipate. Premierul susține că a stabilit cu Klaus Iohannis ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu localele.