Iohannis și Orban vor alegeri parlamentare anticipate, simultan cu alegerile locale. Analist politic: Nu ar trebui organizate în același timp | Audio

Ludovic Orban a declarat, în urma întâlnirii cu președintele Klaus Iohannis, că își dorește să fie declanșate alegeri anticipate, în același timp cu alegerile locale din acest an sau la o dată cât mai apropiată de acestea. Analistul politic Cristian Pîrvulescu: Nu ar trebui organizate în același timp cele două rânduri de alegeri. Există riscul atacării la CCR.

„O temă de discuție a fost legată de anticipate și am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Ar fi util să fie simultan cu localele, în cazul în care vom reuși să derulăm procedura până la locale. Oricum, la o dată cât mai apropiată de locale, dacă într-adevăr nu va fi posibil deodată cu localale”, a spus premierul după întâlnirea de la Cotroceni

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„PNL este cel mai mare susținător al alegerii primarilor în două tururi. Vom vedea dacă este posibil să deblocăm proiectul de lege, care a fost parcat neregulamentar la o comisie, astfel încât să îl aducem în dezbaterea plenului Camerei Deputaților. Ăsta este deocamdată obiectivul nostru„, a concluzionat Orban.

Analistul politic Cristian Pîrvulescu consideră că Guvernul este în pericol să nu mai aibă însă timp să declanșeze alegerile anticipate:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pîrvulescu mai spune că alegerile anticipate NU ar trebui organizate în același timp cu cele locale, deoarece ar fi astfel ușor de atacat la Curtea Constituțională:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS