Confidenţialitate

Trenul ”Connecting Europe Express” a ajuns în Gara de Nord din București | AUDIO

Trenul ”Connecting Europe Express” a ajuns în Gara de Nord din Capitală.

Acesta marchează ”anul căilor ferate” în Uniunea Europeană – iar destinația finală va fi Paris. Printre cei care au călători în acest tren special a fost și Comisarul european pentru Transporturi.

Trenul Connecting Europe Express a ajuns în România. Prima oprire – în Vama din Giurgiu – unde a fost întâmpinat cu moment folclorice. A staționat aici 27 de minute.

În jurul orei 13 a ajuns în Gara de Nord din Capitală. Delegația care a călătorit în Connecting Europe Express – a fost primită de primarul genereal și ministrul Interimar al Transporturilor – Dan Vîlceanu.

Din delegație face parte și comisarul european pentru transporturi – Adina Vălean:

”Doamnă comisar european, în primul rând vreau să le spun Bun venit oaspeților noștri și dumneavoastră Bine ați venit acasă, acesta este steagul nostru. 

Steagul României va ajunge în colecția Connecting Europe Express”.

Trenul va pleca spre Brașov. Va trece și prin Sibiu, Copșa Mică, Cluj, Oradea și Arad.

”Doresc să stau alături cu specialiștii Comisiei Europene pentru a sprijini nu numai România ci și alte state membre care sunt rămase în urmă. Domnule ministru, vă rog să ne spuneți când ați mers ultima dată cu trenul.

Acum câțiva ani. Dar să știți că am mers cu Săgeata Albastră și a fost o călătorie foarte plăcută.”

Călătoria a început pe 2 septembrie la Lisobona și se va închiea pe 7 octombrie la Paris. Sunt folosite mai multe garnituri – în funcție de specificul căilor ferate din fiecare țară.

Trenul marchează ”Anul Căilor Ferate” din Uniunea Europeană. Iar prin acest mod – oficialii de la Bruxeeles vor să promoveze acest mijloc de transport între țările blocului comunitar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Bucureșteanu

Foto: Comisia Europeana/Facebook