Confidenţialitate

Trafic în condiţii de ceaţă densă pe 3 autostrăzi

Zece judeţe sunt sub cod galben de ceaţă, potrivit unor atenţionări de tip nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Traficul rutier se desfășoară în condiţii de ceaţă densă pe trei autostrăzi.

Avertizările vizează, până la ora 10.00, județele Caraş-Severin și Alba, până la ora 9.00 județele Buzău și Cluj, iar până la ora 8.00. Ialomiţa, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman și Gorj, notează Mediafax.

Ceaţa duce la scăderea vizibilităţii local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București – Ploiești traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri.

De asemenea, tot în condiții de ceață densă, cu vizibilitate redusă sub 50 de metri, se circulă și pe tronsonul kilometric 280 (localitatea Apoldu de Jos, județul Sibiu) – 391 (orașul Deva, județul Hunedoara) al autostrăzii A1 Sibiu – Deva.

În condiții de ceață densă, cu vizibilitate între 100 și 150 de metri, se desfășoară traficul și pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul kilometric 10 (București) -105 (Drajna, județul Călărași).