Confidenţialitate

Dosarul deratizării ucigașe de la Timișoara: Patronul firmei care a folosit substanța periculoasă, condamnat la 7 ani de închisoare | AUDIO

Instanța a dictat sentință finală în cazul deratizării ucigașe dintr-un bloc al Timișoarei. O tragedie în care au pierit doi copii și mama unuia dintre ei. Toți trei s-au intoxicat. 

Patronul firmei care a făcut deratizarea va sta după gratii aproape 7 ani. Instanța l-a obligat, de asemenea, să le platească familiilor îndoliate daune morale de sute de mii de euro.

Judecătorii Curții de Apel din Timișoara au menținut sentința pronunțată anul trecut de magistrații de la judecătorie și au stabilit că Sorin Buță, patronul firmei de deratizare, se face vinovat de moartea a trei persoane.

Vorbim de un bebeluș, în vârstă de câteva săptămâni, de un copilaș de 3 ani și de mama unuia dintre copii.

Buță va sta după gratii 6 ani și 9 luni. Mai mult, el va trebui să achite daune în valoare de 150.000 de euro și respectiv 700.000 de lei familiilor care au avut de suferit.

Tragedia a avut loc în toamna lui 2019 într-un bloc de pe strada Miorița din Timișoara. Patronul firmei de deratizare, cu care asociația blocului a încheiat un contract, a folosit o substanță foarte toxică.

Gazul emanat de substanța folosită în agricultură pentru uciderea rozătoarelor a dus la moartea celor doi copii și a mamei unui dintre ei.

Alți 6 locatari au ajuns la spital, în acele zile, având nevoie de îngrijiri medicale. Mai mult, imobilul a fost evacuat și izolat timp de aproape o săptămână iar cei care stateau țn bloc au fost nevoiți să își caute adăpost la rude și prieteni.

Magistrații au stabilit că patronul firmei de deratizare a știut că substanța este foarte toxică și, cu toate acestea, a decis să o folosească pentru a stropi în blocul respectiv.

Mai mult, când și-a dat seama ce s-a întamplat, a încercat să arunce canistrele în care se găseau resturile de substanță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Dan Turcu

Citește și: Iași: Numeroase victime după un grav accident rutier produs pe DN 28