Confidenţialitate

TIMIȘOARA: Patronul firmei care a făcut deratizări cu o substanță interzisă, arestat | AUDIO

Tribunalul Timiş a dispus, marți seara, arestarea preventivă a patronului firmei care a făcut deratizarea în blocul de locuinţe în care au murit doi copii şi mama unuia dintre ei.

Ioan Sorin Buţă este acuzat de ucidere din culpă şi trafic de substanţe toxice.

În fața anchetatorilor, bărbatul a admis că a folosit un deratizant cu fosfură de aluminiu, cumpărat de pe piața neagră.

Pe lângă dezinsecţie şi deratizare, societatea Bistim Dera SRL are ca obiect de activitate curăţenie în trenuri, autobuze, avioane, în cisterne rutiere şi maritime, curăţenie şi întreţinere piscine, curăţat de sticle, măturat de străzi şi îndepărtat zăpada.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autorităţile timișorene le-au permis locatarilor să revină în blocul de pe strada Vaida Voievod, cu excepţia apartamentului unde au fost găsite substanţe toxice folosite pentru deratizare.

Măsurătorile au indicat că, în incintă, calitatea aerului este în parametri normali.

Rămâne, în schimb, sigilată intrarea în blocul de pe strada Miorița, unde doi copii și o tânără mamă au murit.

Pacienţii intoxicaţi cu substanţe de deratizare vor rămâne în spital şase zile. Starea bărbatului care şi-a pierdut soţia şi copilul de trei ani este stabilă. La Spitalul Judeţean Timişoara, au ajuns zeci de locatari ai celor două blocuri. Cele mai multe dintre ele aveau o stare generală bună, însă analizele de laborator arătau că nivelul de leucocite şi trombocite era mult sub valoarea normal.

Medicii de la Ambulanţa din Timişoara spun că, fără decesul tinerei mame, în vârstă de 28 de ani, nu şi-ar fi putut da seama de legătura dintre cele 3 cazuri mortale, întrucât nimeni nu a simţit mirosuri neobişnuite, iar cazurile celor doi copii aveau simptomatologii diferite.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a spus că societatea Bistim Dera SRL nu a solicitat vreodată autorizație de la municipalitate.

Edilul le-a cerut concetățenilor să fie precauţi atunci când fac contracte pentru deratizări sau dezinsecţii.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, cerut formarea unei comisii de analiză a celor întâmplate la Timișoara și a cerut verificări la direcțiile județene de Sănătate Publică.