Confidenţialitate

Timișoara, după furtuna de joi seara: Tiruri doborâte de vânt, acoperișuri și mașini avariate de grindină și zeci de case rămase fără curent electric | AUDIO

Tiruri doborâte de vânt, acoperișuri și mașini avariate de grindină și zeci de case rămase fără curent electric. Este bilanțul după furtuna care s-a abătut aseară în Timișoara. A fost cod portocaliu de vreme rea în oraș și mai multe localități vecine. Meteorologii anunță că astfel de fenomene vor fi astăzi în sud estul țării – mai multe județe din această regiune sunt vizate de un cod galben de vreme rea.

Aseară, puțin dupa ora 22:00, vremea s-a schimbat brusc în Timișoara. Autoritățile au emis cod portocaliu de vijelii, grindină și descărcări electrice și au trimis mesaje RO-ALERT.

În oraș, vântul puternic a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat peste câteva mașini. Vijelia a fost urmată de o ploaie puternică. Precipitațiile au depășit pe alocuri chiar și 80 de litri pe metru pătrat. Zeci de copaci au fost doborâți, iar două tiruri s-au răsturnat în urma vântului puternic.

ISU Timiș: Pompierii au fost solicitați să intervină și pe raza localităților învecinate Municipiului Timișoara

În localitățile de lângă Timișoara, grindina a fost cât un ou de porumbel, iar culturile agricole au fost distruse.

„S-a intervenit pentru extragerea a două persoane rămase blocate în interiorul a două autocamioane, acestea fiind răsturnate din cauza vântului puternic. De asemenea, pompierii au fost solicitați să intervină și pe raza localităților învecinate Municipiului Timișoara. S-a intervenit în comuna Giroc, în Chișoda, în Municipiul Lugoj, în comuna Parța, în sat Silagiu și sat Utvin”, a spus sergent major Mircov Zorița, de la Ispectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

Administrația Națională de Meteorologie: Noul cod galben este valabil pentru jumătatea de est a Munteniei, de asemenea pentru jumătatea sudică a Dobrogei

Astfel de fenomene sunt posibile astăzi în șase județe din sud-estul țării, vizate de o avertizare cod galben de vreme rea până la ora 20:00.

„Noul cod galben valabil pentru jumătatea de est a Munteniei, de asemenea pentru jumătatea sudică a Dobrogei deoarece în aceste regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, iar vitezele pot fi în general de 55-75 de kilometri pe oră. Se vor semnala averse torențiale și izolat va cădea grindină”, a spus Meteorologul ANM – Meda Andrei.

Meteorologii spun că în acest weekend vremea va fi instabilă în toată țara și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cum vor autoritățile să combată poluarea fonică. Orașele au nevoie de hărți de zgomot dar și de planuri de acțiune | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.