Confidenţialitate

Timișoara: Anchetă cu mai multe percheziții în cazul unui fost director din Primărie. Ar fi luat șpagă de la o firmă de întreținere a cimitirelor

Percheziii DNA marți dimineața la locuința unui fost director din Primăria Timișoara dar și în alte 3 locații într-un dosar de dare, luare de mită și trafic de influență. Ancheta este legată de concesionarea unor cimitire din Timișoara dar și lucrări la monumente funerare.

Procurorii anticorupție din Timișoara au descins la locuința fostului director al direcției patrimoniu, Florin Răvășilă dar au mers și la biroul unde acesta lucrează acum, la poliția locală.

Alte percheziții au avut loc la locuința patronului unei firme de monumente funerare și la sediul societății.

Perchezițiile sunt în strânsă legătură cu un dosar din 2020 în care fostul director e acuzat ca ar fi luat șpagă 40.000 de euro de la o firmă de întreținere a cimitirelor, care a încheiat un contract de concesiune cu municipalitatea Timișoarei.

Discuția dintre Răvășilă și patronul firmei de întreținere a cimitirelor a fost înregistrată audio de un intermediar care a și făcut publică discuția trimițând-o conducerii primăriei Timișoara.

Edilul de atunci al orașului, Nicoale Robu, a sesizat DNA și i-a retras dreptul de semnătură directorului din subordine.

Anchetatorii au mers însă mai departe pe fir și au stabilit că și intermediarul afacerii, care are firmă de monumente funerare, ar fi dat mită angajatului primăriei sub forma de bani dar a oferit și procent din afacere.

Așa că marți procurii anticorupție au descins și la sediul firmei și la el acasă. Cei doi, intermediarul și fostul director din Primăria Timișoara urmează să fie audiați la sediul DNA. Infracțiunile pentru care sunt cercetați sunt luare de mită, dare de mită și trafic de influență.

Citește și: Bihor: Laborator de extragere a cocainei din cafea, descoperit într-o cabană. Doi columbieni și un român, parte din rețeaua destructurată | VIDEO

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan