Confidenţialitate

Bihor: Laborator de extragere a cocainei din cafea, descoperit într-o cabană. Doi columbieni și un român, parte din rețeaua destructurată | VIDEO

Operațiune de amploare în Bihor unde a fost descoperit un laborator de extragere a cocainei. Doi columbieni, un israelian și doi români  ascundeau cocaina în cafea iar în laboratorul improviat într-o cabană de munte o extrăgeau pe cale chimică. Valoarea de piaţă a cocainei descoperite este de aproape 200.000 de euro.

Rețeaua infracțională funcționa din luna iunie.  Cetățenii columbieni însoțiți de doi români ar fi introdus în țară 6 kilograme de cocaină …mascată în cafea. Columbienii ar fi avut pe lângă rolul de cărăuși ai drogurilor și pe acela de chimiști specializați în extragerea de cocaină din mărfuri aparent legale.

Apoi gruparea și-a cumpărat cele necesare pentru un laborator. Locația. O cabană izolată din județul Bihor. Oamenii legii au intrat pe fir.  Â=

În urma perchezițiilor, Poliția Română și DIICOT au destructurat  rețeaua și au anunșat că s-a descoperit  primul laborator de extragere secundară a cocainei, din istoria structurilor de combatere a criminalității organizate.

Intervenția a fost efectuată de către luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale și specialiștii Direcției Operațiuni Speciale, care au imobilizat şi extras din perimetru persoanele bănuite, că aveau rol de cobducători în derularea operațiunii.

Ancheta continuă

Citește și: Craiova: Polițist aflat în concediu de paternitate, prins în timp ce vindea droguri