Timiș: Dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unor cadre medicale de la două spitale

Procurorii timișoreni au întocmit două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unor cadre medicale de la doua unități sanitare din Timiș. Este vorba de Spitalul CFR din Timișoara și Spitalul de Psihiatrie din Gătaia.

13 persoane au fost infectate cu noul coronavirus din cauza nerespectării măsurilor de protecție la cele doua unități sanitare.

La Spitalul CFR Timișoara, o asistentă medicală este cercetată de procurorii . 7 cadre medicale și pacienți ai unității sanitare au fost depistate ca fiind infectate cu SARS Cov 2 printre ei și asistenta medicală. Procurorii spun că acesta nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea și combaterea bolilor. Asistenta medicală depistată ca fiind infectată nu a respectat măsurile de protecție și a transmis virusul altor doua colege dar și mai multor pacienți internați în unitatea sanitară. Mai mult, deși este cadru medical și era purtătoare a noului coronavirus, aceasta a profitat de vidul legislativ din acel moment și a refuzat internarea declarând că nu crede în Covid 19.

Un alt dosar penal a fost întocmit în cazul focarului de la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia. Acolo 12 persoane, pacienți cronici internați în unitatea sanitară dar și cadre medicale au fost depistate pozitiv la testul de Covid 19. Una dintre paciente s-ar fi infectat într-un alt focar spitalicesc, la spitalul municipal Timișoara, iar la întoarcerea în unitatea sanitară din Gătaia nu a fost izolată. Focarul de la Gătaia este sub supraveghere iar 7 dintre pacienți sunt în continuare pozitivi. Spitalul nu mai face internări de aproape 3 săptămâni.

În Timiș mai sunt în prezent 7 focare de coronavirus printre ele, trei unități sanitare, spitalul CFR, spitalul Gătaia și o clinică privată, un combinat de prelucrare a cărnii cu 174 de persoane infectate și orașul Făget, care este de altfel in carantina unde sunt 52 de cazuri dar și 2 decese.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare