TIMIȘ: Accident mortal pe A 1

Accident mortal noaptea trecută pe autostrada A1, în județul Timiș. Șoferul unui tir încărcat cu apă s-a răsturnat în mijlocul șoselei de mare viteză. Conducătorul auto a murit pe loc, trupului lui rămânând încarcerat până la sosirea pompierilor militari.

Mii de baxuri de apă minerală s-au împrăștiat pe autostradă blocând timp de aproape 2 ore circulația între Lugoj și Traian Vuia – transmite corespondentul Europa FM, Dan Turcu.

Alarma s-a dat în jurul 23 și mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe au pornit spre locul accidentului situat în apropiere de localitatea timișeană Traian Vuia.

Autotrenul încărcat cu apă venea de la Bistrița Năsăud și mai avea câteva zeci de km până la destinație. Oboseala sau neatenția și-au spus cuvântul iar tir-ul încărcat cu aproape 20 de tone de apă minerală scăpat de sub control a derapat, a intrat în balans și a izbit parapetul median ce separă cele două sensuri de circulație.

S-a răsturnat și a alunecat pe o parte mai bine de 100 de metri. Șoferul, în vârstă de 41 a murit pe loc și a fost nevoie de intervenția pompierilor militari pentru a-i scoate trupul dintre resturile cabinei.

Încărcătura s-a împrăștiat pe câteva zeci de metri iar pompierii dar și mai mulți șoferi din mașinile sau tir-urile aflate pe autostradă au lucrat zeci de minute pentru a indepărta miile de baxuri de apă de pe carosabil.

Circulația în zonă a fost blocată timp de aproape 2 ore. Poliția încearcă să stabilească acum cauza exacta a accidentului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS