Confidenţialitate

Theodor Paleologu: „Rezultatele alegerilor din Italia nu trebuie să ne sperie. Giorgia Meloni este mult mai fermă împotriva lui Putin decât Matteo Salvini” | AUDIO

Fost ambasador, profesorul Theodor Paleologu crede că rezultatele alegerilor din Italia reflectă de fapt probleme sistemice ale țării și nu trebuie să ne sperie.

Theodor Paleologu: „Giorgia Meloni este mult mai fermă împotriva lui Putin decât Matteo Salvini”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu trebuie să ne speriem foarte tare. În plus de asta, Giorgia Meloni este mult mai fermă împotriva lui Putin decât, de pildă, Matteo Salvini, care pledează pentru reducerea sau ridicare parțială a sancțiunilor. În privința imigrației, nu e nimic nou. Într-adevăr, problema imigrației este foarte serioasă în Italia. Giorgia Meloni propune și o serie întreagă de măsuri pentru încurajarea natalității, care este o enormă problemă în Europa, dar și în România”, a explicat Theodor Paleologu.

În ceea ce privește evoluția partidului Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia), care a câștigat peste un sfert dintre voturi și care va da următorul premier al țării, Theodor Paleologu crede că de fapt este o continuare a unei tradiții politice în peninsulă.

Theodor Paleologu, despre evoluția partidului Fratelli d’Italia

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În Italia de după al Doilea Război Mondial, în 1946, a apărut Mișcarea Socială Italiană care este, într-adevăr, un partid neofascist care tot timpul a avut două tendințe: o tendință… să-i spunem mai moderată și o tendință radicală condusă de Giorgio Almirante, care este figura istorică a neofascismului italian. După Almirante și-au discutat conducerea acestui partid două figuri importante: Pino Rauti și Gianfranco Fini. Și a fost un aliat al lui Berlusconi. Ce vedem acum este cam același lucru ca în anii ’90, aceleași partide care sunt aliate”, a adăugat Theodor Paleologu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Italia: Reacții după victoria dreptei naționaliste. Ungaria și Polonia o felicită pe Giorgia Meloni, democrații italieni spun că a fost „o seară tristă pentru țară”