Confidenţialitate

“The King’s Man: Începutul”: Atmosfera din Primul Război Mondial este un punct central al filmului

Filmul „The King’s Man / The King’s Man: Începutul”, urmează să fie lansat în cinematografele din România pe 24 decembrie 2021.

„The King’s Man: Începutul”, povestea anterioară celor două filme cunoscute ale lui Matthew Vaughn din franciza „Kingsman”, este inspirat din benzile desenate „The Secret Service” create de Mark Millar și Dave Gibbons.

Designerul de producție Darren Gilford – care a lucrat și la „Kingsman: The Golden Circle / Kingsman: Cercul de aur” – spune că a aduce la viață atmosfera din Primul Război Mondial a fost un punct central al noului film care a implicat extrem de multe resurse.

Astfel, realizatorii au căutat să creeze decoruri care să readucă la viață atmosfera și detaliile începutului secolului al XX-lea. Dar, înainte de a începe munca la tranșee, cei din producție au trebuit să construiască un model, astfel încât să poată înțelege care sunt toate componentele necesare pentru diferitele scene de luptă.

Matthew Vaughn spune: „Este foarte greu să descrii oroarea Primului Război Mondial, inutilitatea lui. Am făcut tot posibilul să încerc să-l fac să pară real, am vrut să încerc să surprind cât de nebun a fost, dar să o fac printr-un personaj, prin Conrad.”

Asasinarea arhiducelui Ferdinand – care a declanșat efectiv Primul Război Mondial – este o scenă cheie din film.

Darren Gilford explică: „Am încercat să fim cât de preciși putem. Am mers chiar atât de departe încât am găsit un loc pentru filmări aproape de malul râului unde a avut loc de fapt asasinatul.”
Atenția la detalii se aplică și uniformelor, după cum explică Alex Fordham, consilierul și designerul de costume militare al filmului.

„Avem străzi pline de oameni care reflectă natura cosmopolită extraordinară a Imperiului Austro-Ungar. Bosnia-Herțegovinaeste o zonă extrem de poliglotă. Iar arhiducele era acolo pentru o demonstrație de forță. Deci avem străzi mărginite de trupe austriece și avem o colecție extraordinară de civili – atât locuitori din Europa de Vest, cât și locuitori musulmani ai orașului.”

Iar toate acestea dau autenticitate filmului, care este nu numai o aventură cu spioni și super acțiuni de anihilare a răului, ci și un omagiu adus tuturor celor care au luptat și pierit în război.

Europa FM este partenerul oficial al lansării  “The King’s Man: Începutul” în cinematografele din România.