Confidenţialitate

Termoenergetica București începe probele la cald în această noapte. Asociațiile care vor amânarea furnizării agentului termic trebuie să facă o solicitare în scris

Compania Municipală Termoenergetica București anunță că începe probele la cald în cursul nopții de 17 spre 18 octombrie. Acțiunea are loc progresiv în toate sectoarele Capitalei, spun reprezentanții companiei.

”Având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi scăzute în timpul nopții și crescute în timpul zilei, probele se vor face mai ales în cursul nopții” se arată într-un comunicat de presă al Companiei Termoenergetica.

Potrivit acestuia, probele se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire. Acțiunea are și scopul de a verifica dacă traseele de alimentare sunt funcționale.

Potrivit legii, furnizarea agentului termic se face după ce, timp de trei zile consecutiv, temperatura minimă scade, pe parcursul nopții, sub 10 grade Celsius.

Reprezentanții Termoenergetica reamintesc că asociațiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii sunt în stare de funcţionare şi că au fost finalizate operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente. Iar asociațiile care doresc să amâne furnizarea agentului termic trebuie să depună o solicitare scrisă la secțiile de termoficare de sector.

Compania a început deja furnizarea căldurii la cerere către spitalele, şcolile, grădiniţele, căminele de bătrâni, precum şi către celelalte instituţii care au solicitat acest lucru, mai arată sursa citată.

Foto: Shutterstock

Citește și: Plafonarea adaosului comercial pentru produsele de bază, prelungită cu încă 3 luni. Noi produse vor avea prețul plafonat | AUDIO