Confidenţialitate

Plafonarea adaosului comercial pentru produsele de bază, prelungită cu încă 3 luni. Noi produse vor avea prețul plafonat | AUDIO

Plafonarea adaosului comercial pentru produsele de bază va fi prelungită cu încă trei luni, anunță Ministrul Agriculturii. De asemenea, pe listă vor intra și alte produse, cum ar fi: varza murată și usturoiul, spune Florin Barbu. Propunerea – agreată de procesatori și comercianți – urmează să fie votată în următoarea ședință de Guvern.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noile produse pentru care adaosul comercial va fi plafonat sunt orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată și usturoiul. Sunt alimente folosite de români în prepararea produselor pentru masa de sărbători, spune ministrul Agriculturii.

Produsele cu prețuri mai mici au fost convenite după discuții ale ministrului Agriculturii cu procesatorii și comercianții. Florin Barbu mai spune și că – la nivel guvernamental – s-a luat decizia de a prelungi măsura de plafonare a adaosului comercial la toate produsele de bază până la finalul lunii ianuarie 2024.

Reamintim, Ordonanţa de Urgenţă pentru limitarea creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare a intrat în vigoare pe 1 august 2023. Pe listă sunt incluse laptele de vacă proaspăt, brânza telemea de vacă, iaurtul simplu, făina albă și cea de mălai, uleiul, carnea proaspătă de pui și cea de porc.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Benjamin Netanyahu, în conferință de presă comună cu Marcel Ciolacu: Lumea civilizată ar trebui să fie alături de Israel, să luptăm pentru eradicarea Hamasului | VIDEO