Confidenţialitate

Termocentrala Mintia, vândută cu 91 milioane de euro. Cumpărătorul anunță că va investi 1 miliard de euro pentru modernizare și dezvoltare

Termocentrala Mintia a fost cumpărată cu 91 milioane de euro de către un producător global de energie, Mass Global Energy Rom. Compania anunță că va investi 1 miliard de euro pentru modernizare și dezvoltarea centralei din Hunedoara. Vânzarea s-a făcut în cadrul unei licitații publice.

Anunțul de vânzare a Termocentralei de la Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, a fost făcut de către administratorul judiciar al societății.

Potrivit acestuia, Mintia va rămâne pe harta energetică a României și în același timp va trece printr-un proces complex de transformare ce implică investiții de peste 1 miliard de euro.

Cumpărătorul are obligația ca până la 31 decembrie 2026 să realizeze o capacitate energetică nouă, în bandă, pe gaz și energie regenerabilă.

Este prima investiție a acestui grup în România.

Termocentrala Mintia este compusă din terenuri și construcții, precum și bunurile mobile și echipamentele aferente.

Centrala dispune în prezent de 5 grupuri energetice destinate producției de energie electrică și termică.

Termocentrala Mintia a intrat în procedură de insolvență în noiembrie 2019 și este în conservare din vara anului 2021, în lipsa investițiilor necesare pentru a putea respecta prevederile Uniunii Europene de mediu.

Citește și: La o singură uzină din Rusia se ard, în gol, gaze în valoare de 10 milioane de dolari, ca să nu fie încărcate în Nord Stream 1