Confidenţialitate

Termocentrala Mintia va fi scoasă la licitație. Prețul de pornire depășește 90 de milioane de euro, fără TVA

Termocentrala Mintia este compusă din terenuri și construcții, precum și bunurile mobile și echipamentele aferente și va fi scoasă la licitație cu prețul de pornire de peste 90 de milioane de euro, fără TVA.

Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, a fost închisă anul trecut, iar angajații au fost disponibilizați. Acum, termocentrala va fi scoasă la licitație în 15 iulie, a anunțat Instituția Prefectului Hunedoara, care a precizat să au fost finalizate procedurile legale ale licitației publice.

Printre condițiile impuse de către Ministerul Energiei companiei care va achiziționa termocentrala se află și obligativitatea realizării unei noi capacități energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan și energie regenerabilă până la finele anului 2026.

Astfel, prin condițiile impuse cumpărătorului va fi stopată poluarea cu dioxizi de sulf, oxizi de azot și pulberi și Termocentrala Mintia se va adapta la noile standarde europene prin care se urmărește trecerea de la producția de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile.

Prețul total de pornire al licitației este de peste 91 milioane de euro, fără TVA.

În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitația se va relua de trei ori, în aceleași condiții de preț și locație.