Confidenţialitate

Teodor Negulescu, director DSP Ilfov, la Europa FM: „De luni, școlile din tot județul intră în online”

De luni, toate școlile din județul Ilfov trec în online. Deschiderea școlilor este principalul focar de răspândire a virusului SARS COV 2 în județul Ilfov, consideră specialiștii.

În prezent sunt peste 10 localități unde incidența este de peste 15 la mia de locuitori.

Dacă în zilele următoare, rata cazurilor va crește, deși scolile vor fi online, atunci DSP ar putea propune și carantinarea. Având în vedere că mulți dintre cei care locuiesc în Ilfov muncesc în București, restricțiile epidemice trebuie să fie luate la comun: prefectura Ilfov și cea din București.

13 localități din jurul Bucureștiului, din județul Ilfov au o rată de peste 15 la mia de locuitori. Printre acestea Clinceni care are 23 de cazuri la mia de locuitori si a doua cea mai ma ridicata incidenta din tara. De aceea, Direcția de Sănătate Publică a recomandat inspectoratului școlar ca școlile din tot județul să suspende cursurile în format fizic și să treacă în online.

„De luni, toate școlile intră în online. Tot județul. Sursa principală este deschiderea școlilor. Acolo cred că este focarul numărul 1. Incidența este în creștere. Dacă nu luăm aceste măsuri, nu vreau să avem și alte probleme. Dacă măsura nu este eficientă, vom lua și alte măsuri mai drastice. Dacă nu se întâmplă nimic în câteva zile și nu vor fi scăderi, luăm în calcul și carantinarea”, a spus la Europa FM Teodor Negulescu, director DSP Ilfov.

Pentru că sunt mulți care locuiesc în județ și muncesc în Bucuresti sau invers, autoritatile locale din Ilfov sunt în permanent dialog cu prefectura București pentru a lua măsuri comune, spune prefectul județului Ilfov, Daniel Zanfir.

„Avem în comun transportul public, ambulanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Foarte mulți dintre copiii care locuiesc în Ilfov învață în București. Măsurile luate separat nu ar avea eficiența și rezultatul așteptat”, a spus la Europa FM Daniel Zanfir, prefectul județului Ilfov.