Confidenţialitate

Teodor Mărieş: Soții Ceaușescu apar ca victime în dosarul Revoluției | AUDIO

Foştii dictatori Elena şi Nicolae Ceauşescu apar în dosarul Revoluţiei ca victime, reclamă preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

Cei doi au fost trecuţi de procurorii care au întocmit rechizitoriul pe lista victimelor pentru că au fost împuşcaţi, iar Teodor Mărieş spune că un asemenea gest compromite atât ideea de pedepsire a celor care i-au ucis pe cei care au luptat pentru eliberarea de sub comunism în decembrie 89, cât şi solicitatea Curţii Europene pentru Drepturile Omului, care a cerut României să facă dreptate în cazul evenimentelor din decembrie 89.

Unicul copil al şoţilor Ceauşescu aflat în viaţă este Valentin Ceauşescu aşa că el ar putea deveni parte în procesul Revoluţiei.

“Valentin este parte civilă în dosar, având în vedere ca cei doi părinți ai lui au fost considerați victime în acest dosar. Problema este una singură-ce caută Ceaușescu în acest dosar? În condițiile în care CEDO spune clar: doar părțile inocente-care au luptat, care au participat, care n-au fost înarmate-se încadrează. Ori el a fost decident până în 22 decembrie și tot ce a urmat este și efectul ordinelor date de el până în 22 decembrie”, a spus Teodor Mărieş la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dosarul Revoluţiei se află la Instanţa Supremă şi este în faza camerei preliminare, adică judecătorii analizează legalitatea probelor depuse de procurori.

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, crede că în acest dosarul procurorii au comis mai multe greşeli, fapt pentru care el va fi trimis din nou la Parchetul General:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.