Teleorman: Nou termen în dosarul diplomelor false obținute de mai multe persoane publice

Un nou termen în procesul diplomelor false obținute de mai mulți teleormăneni cu funcții publice a fost stabilit pentru data de 19 ianuarie.

Scandalul diplomelor false vizează două universități din Alexandria: Universitatea Alexandru Ghica și Universitatea Europa Ecor.

Cele două instituții de învățământ superior nu au deținut niciodată atestate sau autorizații de funcționare, iar Ministerul Educației nu a știut vreodată, cel puțin declarativ, că asta se întâmpla la Alexandria.

Se pare că obținerea unui dosar de absolvire era condiționată de suma de 3000 – 3500 de euro, iar în schimbul acestor bani, grupul infracțional organizat acolo reușea să întocmească dosarul solicitat, fără ca solicitantul să participe la vreun curs sau la vreun examen și chiar fără ca acesta să aștepte trei ani, pentru a obține diploma.

Printre cei care și-au cumpărat astfel diplomele se numără foști parlamentari, miniștri, primari și funcționari publici din judetul Teleorman.

De notorietate în dosar sunt numele lui Liviu Dragnea, cel al fostei lui soții și al fostului adjunct al IPJ Teleorman, Emil Stănimir.

După mai mulți ani de cercetări, ofițerii din cadrul Departamentului pentru Combaterea Infracțiunilor Economice au finalizat cazul și peste 500 de persoane ar putea rămâne fără diplomele de licență.

 


Varianta audio a materialului. Carmen Dumitrescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS