Confidenţialitate

Teleorman Leaks: “Ce a vrut gruparea Dragnea să pitească de procurori”? Reacția lui L. Dragnea

Tranzacții suspecte și o rețea de oameni de încredere care au facilitat plata unor proprietăți și vacanțe de lux pentru apropiați ai lui Liviu Dragnea.

Așa s-ar putea rezuma conținutul valizei care a suscitat interesul general după ce a ajuns la jurnaliștii de la Rise Project

În ce măsură duc toate acestea la familia Dragnea?

Un șir întreg de tranzacții disimulate prin companii-satelit, donații și împrumuturi ale căror dovezi au fost păstrate de contabilul de încredere al Tel Drum descriu o rețea de oameni mai puțin cunoscuți implicați în rostogolirea banilor – la origine publici, căci Tel Drum este de mai mulți ani dependentă de contracte cu statul.

Rise Project publică aceste documente din care ies la iveală mai multe detalii.

Unele de cancan, căci e vorba de vacanțele în care au mers împreună șefii Tel Drum, uneori chiar cu Liviu Dragnea – o serie de fotografii îi aduc în același cadru la Rai de Janeiro.

Altele sunt detalii financiare care pot fi puse în legătură cu unul dintre dosarele penale în care este implicat inclusiv președintele PSD.

Ce a scăpat, de pildă, în ancheta făcută în final de OLAF în urma unei fraudării unor fonduri europene este faptul că vestita stație mobilă de asfaltare cumpărată la un preț supraevaluat de Tel Drum cu bani de la Bruxelles, printr-un intrermediar, putea fi luată cu ușurință direct și cu 1 milion de euro mai ieftin.

Arhiva financiară ținută de Nicoleta Pene arată că Tel Drum a făcut numeroase alte tranzacții direct cu producătorul.

Tot Tel Drum a plătit 78.000 de euro pentru accesoriile de lux ale mașinii lui Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD, dar și 15.000 de euro pentru bucătăria de vară a vilei din Alexandria a familiei Dragnea.

Borderoul de plăți al Tel Drum conduce totodată spre numele soțului actualei șefe a CSM. Vasile Gil a încasat, ca avocat în drept comercial, 15.000 de lei din companie. În 2015, când se făcea această plată soția sa era judecător la Curtea Supremă.

Reacția lui Liviu Dragnea

„DNA să investigheze” – cere Liviu Dragnea după publicarea primelor documente din valiza de la Teleorman.

„N-am văzut, că am avut treabă, dar dacă sunt mail-uri între fiul meu și Petre Pitiș – managerul Tel Drum- e treaba lor, să explice”, mai spune liderul PSD.

Liviu Dragnea neagă, însă, orice plată făcută prin Tel Drum pentru oricare dintre proprietățile familiei sale.

Inclusiv pentru amenajarea unei vile pe malul mării în ale cărei planuri apare o așa-numită cameră de majordom.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

05nov-18 Dragnea reactie valiza Rise camera majordomului