Confidenţialitate

Taylor Swift, lider în topul celor mai bine plătiți muzicieni în 2019

Artista americană Taylor Swift este muzicianul cel mai bine plătit în 2019, informeaza Mediafax, potrivit topului anual realizat de revista Forbes. Podiumul este completat de rapperul Kanye West și de artistul pop britanic Ed Sheeran.

Potrivit editorilor Forbes, Swift a avut câștiguri de 185 de milioane de dolari în ultimul an, clasându-se pe primul loc în Top 10. Artista în vârstă de 29 de ani, care, recent, și-a lansat cel de-al șaptelea album, “Lover”, ocupă anul acesta și primul loc în topul celor mai bine plătite vedete din lume.

Mare parte din câștigurile sale provin din Reputation Stadium Tour, o serie de concerte care a generat încasări de 266 de milioane de dolari doar în SUA.

Pe poziția a doua se află rapperul Kanye West, soțul vedetei de reality show Kim Kardashian, care a raportat câștiguri de 150 de milioane de dolari, mai ales din linia sa de încălțăminte Yeezy.

Podiumul este completat de artistul britanic Ed Sheeran, cu 110 milioane de dolari, majoritatea din concertele incluse în The Divide Tour.

Topul este completat de The Eagles – 100 de milioane de dolari, Elton John – 84 de milioane de dolari, Beyonce și Jay-Z – ambii cu câte 81 de milioane de dolari, Drake – 75 de milioane de dolari, Diddy – 70 de milioane de dolari și Metallica – 68,5 milioane de dolari.

Editorii Forbes au realizat topul pe baza datelor financiare oferite de manageri, compania Nielsen, publicația Pollstar, platforma online IMDB, interviuri cu experți din industrie și cu vedetele din clasament.