Confidenţialitate

TAROM va efectua curse către Grecia, Cipru și Spania pentru a prelua pasagerii Blue Air, anunță directorul companiei | AUDIO

TAROM va efectua, chiar de joi, următoarele curse pentru preluarea unor pasageri afectați de suspendarea zborurilor Blue Air. Directorul General al TAROM, Mihăiță Ursu, a spus la Europa FM că sunt curse către Cipru, insula grecească Zakinthos și orașul Malaga din Spania. Grindeanu anunță că și spre Creta va merge o aeronavă.

Operarea zborurilor depinde de disponibilitatea personalului navigant, care are deja un program încărcat în această perioadă:

„În momentul de față sunt câteva curse în discuție, să vedem măsura în care putem și noi să le operăm pentru că noi trebuie să facem o intercalare practic în programul nostru de zbor care este foarte încărcat la ora actuală. În momentul de față, principalele noastre obiective ca să recuperăm pasageri români sunt Cipru, Zakynthos – Grecia și Malaga – Spania. În Grecia sunt aproximativ 300 de români, în Cipru ar fi undeva la 80 de persoane și în Malaga vreo 140.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, Sorin Grindeanu a scris pe rețelele sociale că o aeronavă TAROM va ajunge în cursul nopții de joi și în Creta:

„O nouă cursă specială TAROM va decola astăzi în jurul orei locale 21.30 către aeroportul Heraklion (Grecia) pentru repatrierea din insula Creta a aproximativ 100 de cetățeni români afectați de suspendarea zborurilor Blue Air.”

Directorul general al TAROM a mai spus că se încearcă gruparea cât mai multor persoane astfel încât acestea, aflate în prezent pe aeroporturi diferite dintr-o anumită țără, să fie preluate toate din același punct.

Va fi posibilă însă și preluarea unui număr mic de călători cu avioane TAROM care aveau deja zboruri către acea destinație, dar numai dacă mai au locuri disponibile:

„Vom asigura transportul tuturor pasagerilor Blue Air dacă avem disponibilitatea pe aeronavele noastre fără niciun dubiu. Se vor prezenta la ghișeu cu biletele emise de către Blue Air iar noi îi vom lua la bordul aeronavelor noastre. În momentul de față nu știu să vă spun câte persoane sunt pentru că de astăzi a intrat metodologia în aplicare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit Ministerului român de Externe, peste 2600 (2663 cifra exactă) de români au cerut ajutor autorităților pentru revenirea în țară. Este vorba în special despre persoane aflate în Cehia Cipru, Croația, Grecia, Israel, Norvegia, Portugalia, Spania și Regatul Unit al Marii Britanii.

Dintre acestea, multe au revenit ulterior cu un telefon la CallCenter-ul Ministerului de Externe și au precizat că au rezolvat pe cont propriu cum să revină în țară, fie cu alt avion sau chiar cu autocarul.

Citește și: Dan Cărbunaru: Românii afectați de anularea zborurilor Blue Air pot solicita ajutor la numărul unic gestionat de MAI. Aeronavele TAROM vor fi pregătite să-i aducă acasă | VIDEO

Foto: Shutterstock