Confidenţialitate

Dan Cărbunaru: Românii afectați de anularea zborurilor Blue Air pot solicita ajutor la numărul unic gestionat de MAI. Aeronavele TAROM vor fi pregătite să-i aducă acasă | VIDEO

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat marți seara că a fost activat numărul unic la care românii de peste granițe pot suna pentru a primi ajutor: 0040 751 08 45 37. Este vorba despre românii ale căror zboruri le-au fost anulate de compania aeriană Blue Air. Dan Cărbunaru a mai precizat că românii care au nevoie, pot merge să ceară ajutor la secțiile consulare de la ambasadele României din țările în care se află românii în cauză.

„Nicolae Ciucă a convocat în această seară celula de criză la nivelul Guvernului pentru a urgenta rezolvarea situației românilor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air.

Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi care se află în afara granițelor. În acest sens, românii își pot anunța prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele noastre din țările respective.

Totodată, pot să vă anunț că în această seară a fost activat un număr unic al call-centerului gestionat de Ministerul Afacerilor Interne. Acest număr unic va fi publicat și pe pagina Guvernului și pagina MAI, dar vi-l pot spune și acum: este numărul de telefon la care cetățenii români aflați pe aeroporturi din afara țării noastre își pot semnala prezența și pot solicita asistență consulară și să solicite sprijin pentru a ajunge acasă – 0040 751 08 45 37. Este numărul unic gestionat de MAI.

După ce vor fi centralizate datele cetățenilor români care se află în aeroporturi din afara țării, aeronavele TAROM vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă acasă în siguranță.

Evident, toate celelalte măsuri de asistență consulară pe care MAI le gestionează sunt deja activate. Trebuie doar ca cetățenii români afectați să-și semnaleze prezența”, a transmis Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti: „Blue Air are datorii semnificative la aeroport, dar nu acesta a fost motivul suspendării”