Confidenţialitate

Taiwan: Nouă oameni au murit și peste 800 au fost răniți în urma celui mai mare cutremur care a lovit insula în ultimii 25 de ani. Peste 100 de persoane, blocate în tuneluri și microbuze | AUDIO

Cutremur puternic în Taiwan: Două imobile s-au prăbuşit. Nouă oameni au murit, iar peste 800 au fost răniți. Totodată, peste 100 de persoane sunt blocate în microbuze și tuneluri, potrivit celor mai recente informații. Sunt în plină desfășurare acțiuni de salvare: pompierii și voluntarii scot oameni din clădirile prăbușite. Seismul de 7,4 grade este cel mai puternic cutremur produs în Taiwan din ultimii 25 de ani, anunță specialiștii.

UPDATE 13:07. Peste 120 de persoane blocate, aproape 80 în tuneluri

Autoritățile taiwaneze au confirmat că, în total, se știe că 127 de persoane sunt blocate în urma cutremurului.

Dintre aceștia, 77 sunt blocați în tunelurile Jinwen și Qingshui, aflate sub munți în județul Hualien, spun pompierii.

Doi cetățeni germani sunt blocați în tunelul Chongde din Parcul Național Taroko.

Celelalte 50 de persoane sunt blocate în patru microbuze care călătoreau din centrul orașului Hualien către parcul național Taroko, aflat în apropiere.

UPDATE 13:00. Nouă oameni au murit în urma seismului din Taiwan, anunță autoritățile

Nouă persoane au murit în urma seismului care a lovit insula miercuri, 3 aprilie, transmite Guvernul Taiwanului.

UPATE 09:56. Șapte oameni și-au pierdut viața

Bilanțul deceselor din cauza seismului din Taiwan a ajuns la șapte, a transmis guvernul taiwanez.

UPDATE 09:40. 700 de oameni, răniți în întreg Taiwanul după seismul care a lovit miercuri insula

700 de persoane au fost rănite, în timp ce aproximativ 80 sunt încă blocate în urma seismului de 7,4 grade, precizează Departamentul de Pompieri al insulei, conform CNN.

Autoritățile nu au oferit mai multe detalii despre starea celor care sunt blocați, însă au spus că operațiuni de salvare sunt în curs de desfășurare.

Știre inițială

Inițial au fost emise mai multe avertizări de tsunami pe insulă, dar și în țările vecine. Alertele care vizau și Japonia (insula Okinawa) şi Filipine au fost retrase ulterior.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cutremurul subacvatic, cu magnitudinea de 7,4 grade a avut loc dimineața, în jurul orei 08:00, ora locală. Două clădiri s-au prăbuşit într-un oraş situat în apropiere de epicentrul seismului care a lovit coasta de est a Taiwanului. Este posibil ca mai multe victime să fie blocate sub dărâmături, anunță pompierii.

Mai multe replici au fost resimțite în Taipei, capitala Taiwanului, în ora de după cutremurul inițial. Autoritățile nu exclud posibilitatea ca în următoarele trei zile să apară cutremure cu magnitudinea de 6,5 până la 7, care vor fi relativ aproape de uscat. Și Agenția Meteorologică Japoneză a avertizat cetățenii japonezi să fie vigilenți în privința replicilor.

Imediat după cutremur au fost emise mai multe alerte de tsunami în Taiwan, Japonia şi Filipine. Alertele au fost retrase ulterior.

Riscul de tsunami a fost „depăşit în mare măsură”, a anunţat ulterior Pacific Tsunami Warning Center, un observator regional cu sediul în Hawaii.

Și agenţia de meteorologie din Japonia (JMA) a retrogradat alerta de tsunami la „avertizare”.

 

Autori: Julia Nagy și Claudia Cociug

Sursa foto: X / Bruce Snyder

Citește și: Anchetă la o școală din Finlanda în urma unui atac armat comis de un minor. Un copil a murit