Confidenţialitate

Anchetă la o școală din Finlanda în urma unui atac armat comis de un minor. Un copil a murit

Un copil a murit, iar alți doi au fost grav răniți într-un atac armat la o școală din orașul finalndez Vantaa, marți, 2 aprilie, precizează poliția locală, conform BBC. Un suspect, de asemenea, în vârstă de 12 ani, a fost arestat.

UPDATE 14:00. Unul dintre copiii răniți a murit

Un copil de 12 ani a fost ucis și alți doi, de asemenea, în vârstă de 12 ani, au fost grav răniți în urma atacului cu arma petrecut într-o sală de clasă dintr-o școală din Finlanda, potrivit poliției.

UPDATE 10:52. Suspectul arestat este minor

Poliția a precizat că victimele atacului sunt minori. Trei dintre ei au fost răniți.

Suspectul arestat este un minor de 13 ani, transmite poliția.

La școala Viertola învață copii cu vârste cuprinse între șapte și 15 ani. Copiii tocmai se întorseseră din weekendul prelungit cu ocazia Paștelui.

Știre inițială

Polițiștii au precizat că au intervenit marți la școala Viertola, la scurt timp după ora locală 09:00 și le-au cerut localnicilor să rămână în casă.

Un suspect a fost arestat.

Potrivit rapoartelor finalndeze, la școală învață 800 de elevi și lucrează 90 de angajați. Martorii oculari au declarat că două ambulanțe au plecat de la fața locului.

Peste 400.000 de persoane dintr-o populație de 5,5 milioane posedă arme în Finlanda, arată date guvernamentale, precizează BBC.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 7 angajați ai unui ONG ce livra alimente în Fâșia Gaza, uciși în urma unui atac aerian al forțelor israeliene. SUA cer Israelului o investigație rapidă | AUDIO