Confidenţialitate

Supraimpozitarea contractelor part-time, menținută de Parlament. Ludovic Orban: „Nu are nicio justificare economică și socială” | AUDIO

Parlamentul menține suprataxarea contractelor de muncă part-time. PSD, PNL și UDMR au votat pentru această măsură care ar putea aduce mai mulți bani la buget. Pe de altă parte, unii parlamentari au atras atenția că ar putea crește munca la negru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit USR, care a votat împotrivă, măsura reprezintă o creștere a taxelor în ciuda promisiunilor Coaliției de Guvernare că nu va susține astfel de creșteri în plină criză.

Deputatul USR, Claudiu Năsui: „Muncești două ore, plătești impozite ca pentru opt”

„Munca part-time este supraimpozitată. Revine această aberație. Muncești două ore, plătești impozite ca și pentru opt. Practic, impozitarea pentru persoanele fizice autorizate se dublează”, a spus deputatul USR, Claudiu Năsui.

Ludovic Orban: „Nu are nicio justificare economică și socială”

Și formațiunea Forța Dreptei, condusă de Ludovic Orban, a votat împotrivă.

„Nu are nicio justificare economică, socială această creștere de taxe aberantă. Vom căuta parteneri și anume să atacăm această modificare aberantă a Codului Fiscal la Curtea Constituțională”, a spus Ludovic Orban.

Raluca Turcan: „Dacă ați munci cu jumătate de normă, ați înnebuni dacă ați fi taxați pentru normă întreagă”

Și o parte dintre deputații PNL, printre care Raluca Turcan, a cerut să nu se voteze suprataxarea contractelor de muncă part-time.

„Oricare dintre dumneavoastră, dacă ați munci cu jumătate de normă, ați înnebuni dacă ați fi taxați pentru normă întreagă. Scopul pentru care a fost introdusă supraimpozitarea este unul de a obține venituri la bugetul de stat, însă efectul este creșterea muncii la negru”, a spus Raluca Turcan.

Camera Deputaților a adoptat, însă, proiectul de lege care aprobă o Ordonanța privind modificarea Codului Fiscal, prin care se menține suprataxarea contractelor cu jumătate de normă. Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Creșterea economică din primul trimestru n-a fost de 5.2%, ci doar de 1,5%, anunță INS. Cum schimbă revizuirea calculele bugetare | AUDIO