Confidenţialitate

Suceava: Un pod aflat pe un drum național se închide pentru reparații ample. Circulația spre Rădăuți, afectată

Un pod care se află pe un drum național din județul Suceava va fi închis total circulației rutiere la mijlocul acestei luni. Este vorba de un pod construit peste râul Suceava, în localitatea Milișăuți, și care necesită lucrări de refacere ample. Prin închiderea acestui pod, șoferii care merg spre Rădăuți vor trebui să facă un ocol de mai mulți kilometri.

Decizia de închidere a podului de la Milișăuți a fost luată de comun acord între constructor și reprezentanții Direcției de Drumuri și Poduri Iași și cei ai Apelor Române.

Aflat pe drumul național 2H, podul era într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care de mai bine de doi ani și jumătate se circulă alternativ, cu semafoare.

Nu este pentru prima oară când acest pod este închis circulației. În 2018, în urma unor precipitații abundente, una din pilele podului s-a deplasat, iar singura variantă pentru reabilitare a fost aceea de a opri circulația rutieră.

De această dată, podul va fi închis pe data de 20 octombrie, iar estimările arată că lucrările se vor finaliza în maxim 8 luni.

Podul va fi desfăcut și se va trece apoi la montarea noilor grinzi, care vor asigura noua structură. Pentru localnicii din Milișăuți se are în vedere construirea unui pod provizoriu de pontoane, numai că această lucrare nu este prinsă la finanțare.

În perioada următoare, reprezentanții de la Drumuri Naționale vor anunța și rutele alternative, inclusiv pentru mașinile de mare tonaj.

Podul de la Milişăuţi a fost construit în anul 1962 și are lungimea totală de 206 metri, iar până la reparațiile de acum patru ani nu a mai suferit nici o intervenție majoră.

Citește și: Deșteptarea: La regia Drumuri și Poduri din Iași aproximativ 50% dintre angajați sunt înrudiți | VIDEO